Már régóta tervezgettem...

Már régóta tervezgettem, hogy előbújok, de sosem találtam meg a tökéletes alkalmat. Valószínűleg egy kicsit féltem is azért. Aztán egyik nap pár olyan osztálytársammal mentem el enni, akikkel amúgy nem igazán szoktam. Ketten közben elmentek, és az egyik lány épp visszajött, mikor én a másik lánnyal épp a melegekről beszélgettem. A visszatérő lány vicceskedve kérdezte meg, hogy: “Miért, te meleg vagy?”, belőlem pedig a szokásos “Neeem, hagyjál már” helyett egy határozatlan: “Hááát” jött ki, és így már muszáj volt beavatnom őket. Teljesen jól fogadták, és utána szinte csak velük akartam menni mindenhova, hogy erről beszéljek.
Aztán jött a nehezebb része: a legjobb barátaimnak elmondani. Tudtam, hogy semmi problémájuk nem lenne vele, de azért féltem. Éppen az egyikőjük szülinapját ünnepeltük, amikor én elkezdtem mondani azt, hogy mennyire gáz már az, hogy néhány osztálytársunk azzal cukkol, hogy meleg vagyok. Persze már tervezve volt, ezért benyögtem, hogy “Na nem mintha nem lenne igaz...”. Először nem hitték el, de egy szép, két órás beszélgetés után sikerült mindent megbeszélni és a régi kerékvágásba rakni. Ezután tudtam az egész dolgot teljesen nyíltan kezelni, és szinte minden nap új és új ember tudta meg, hogy meleg vagyok.

A kedvenc coming out sztorimat is szeretném még elmesélni, mert nekem egy fantasztikus élmény volt, leginkább a reakció. Az osztályteremben órák után voltunk hárman, és én valamiért kitaláltam, hogy szappanoperásat fogunk játszani. Ez a párbeszéd zajlott le közöttünk:
Én: Oh, Esmeralda, nem lehetek a tied.
Ő: De miért, Juan?
Én: Mert meleg vagyok.
Ő: *nevet* Mi, várj, tényleg?
Én: Igen.
Ezek után a nyakamba borult, és a másik lány is odajött hozzám megölelgetni. A reakciója lesokkolt, de a jó értelemben.

Igazából én ilyen szempontból nagyon szerencsésnek vallom magam. Fantasztikus baráti köröm és családom van, akik elfogadnak úgy, ahogy vagyok. Tudom, hogy van még hova fejlődnie a legtöbb hazai embernek, de azért jó tudni, hogy sokan vannak már azok is, akik elfogadóak, és ezért nagyon örülök, hogy a világ egyik legszeretetteljesebb közösségébe tartozok.

(A kép illusztráció, azon nem a történet szereplői láthatóak.)